Pántlika Pincészet és Porta Étterem

Minőségi borok készítése hagyományos és modern technológiával. Borbemutatók, 60 fős vendégtér és kerti borozó


Minőségi borok készítése hagyományos és modern technológiával. Borbemutatók, 60 fős vendégtér és kerti borozó

Bemutatkozás:

A pincészet a történelmi Balaton-felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni. A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete.

A működtető Dörgicse Bor Kft.-t 1993-ban alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A gazdaság jelenleg 40 ha saját szőlőültetvényt művel Dörgicse és Balatonakali környékén. Mostanra elérték azt, hogy csak saját termésüket dolgozzák fel. Éves termelésük kb. 1000-1200 hl, melyet különböző kiszerelésű palackokban értékesítenek. A terület és termelésnövekedés megkövetelte az üzem növekedését is. 2011 tavaszán készült el az 1930-as években gazdasági épületnek emelt épület mellett az új látványpince és feldolgozóüzem, amely még a korábbinál is modernebb borászati technológiával próbál a piac kihívásainak megfelelő nedűket készíteni, valamint teret biztosít a hagyományos hordós érlelésnek is. Saját termékeik kezelése, palackozása mellett bérmunkát is végeznek más termelőknek.


TERMÉKEK, BOROK:

Az itt termelt alapanyagból készítünk nemrég átadott új épület-komplexumunkban hagyományos és modern technológiával minőségi borokat, amelyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása és a szőlő gyümölcsössége. Boraink rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, amire nagyon büszkénk vagyunk.

Jelenleg a pincészet 9 fajtával dolgozik: Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Szürkebarát, Sárgamuskotály, Juhfark, Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon. A készített borok 70-75%- át teszik ki a fehér fajták, a másik 25% évtől függő arányban a rosé és a vörösbor. A jó ár-érték arányú mindennapi borok mellett készülnek prémium termékek is, szelekciók és késői szüretelésű tételek. Pár éve óta saját törkölypálinkát is főzetnek, és tavaly óta a palettát szélesíti egy habzóbor is.


BOROZÓ, BORBEMUTATÓK, BORKÓSTOLÓK:

A pincészet célja kezdetektől fogva a jó illetve kiemelt minőségű borok készítése és a kulturált borfogyasztás igényeinek kielégítése. Ezért a termelés mellett vendégfogadó tevékenység is zajlik. A pincészet az összértékesítésnek ugyan kis százalékát végzi helyben, de a 60 fős vendégtér és a kerti borozó mégis nagy szerepet játszanak, hiszen itt van lehetőség a vendégekkel való kapcsolattartásra, borbemutatók tartására.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

8244 Dörgicse, Fő u. 67.   térkép>

Telefonszám:

+36-70-6363-967

Fax szám:

+36-87-444-379

E-mail cím:
Weboldal: