Borbély Családi Pincészet Kft.

Borászat, pincészet, vendégház


Borászat, pincészet, vendégház

Bemutatkozás:

„Tüzes Borok, Vulkáni Ízek”

A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18 ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradícionális fajták, kiváló minõségû szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat.
Kézműves borászatunkban a modern technológia alkalmazása mellett ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg.
A borversenyeken kimagaslóan szereplő száraz boraink mellett kései szüretből származó borkülönlegességek is színesítik kínálatunkat. Ilyen a fagyott szőlőből készített Jégbor vagy az Olasz rizling Aszú, mellyel Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el.

Látva a borturizmus fejlődését és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontosságát, kialakítottuk hangulatos Borházunkat és Vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 10-12 fő számára kényelmes vendégházunkban a borozgatásban megfáradt borbarátok egész évben megpihenhetnek.
Előzetes bejelentkezéssel szívesen látunk csoportokat a ritkaságokat is bemutató borkóstolóinkra, ahol bepillanthatnak családi hagyományainkba és elmélyülhetnek a badacsonyi borok csodálatos, egyedi és felejthetetlen világában.
Kerékpáros pihenőhelyként várjuk szeretettel a két keréken érkezőket és 10% kedvezményt biztosítunk számukra!

Térj be hozzánk kedves Vendég és ismerkedj meg tüzes boraink világával!

Borbély család
vissza a kereséshez >>

A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti u. 19.   térkép>

Telefonszám:

+36-30-927-1414

Fax szám:

+36-87-321-833

E-mail cím:
Weboldal:

Telephelyek, üzletek:

GPS koordináták: N: 46,81764° és E: 17,51501°